Ken je dat gevoel? Dat je op een punt komt dat je helemaal klaar bent met je lijf en er echt iets moet gaan veranderen?

Een aantal jaar geleden ging ik samenwonen, kreeg een pittige baan en had daardoor minder tijd en energie om te gaan sporten. Waar ik eerst nog 3 tot 4 keer per week trainde, ging ik nu bijna helemaal niet meer en in een paar jaar tijd kwam ik ruim 25 kilo aan. Ik zat steeds minder goed in m’n vel, kleding shoppen deed ik allang niet meer voor de lol en ook vermeed ik steeds vaker feestjes en andere momenten van ‘gezelligheid’. Op dat moment werd het mij steeds duidelijker. Hier moest iets gebeuren, maar wat en hoe?

De eerste kilo’s viel ik af door enkel en alleen op m’n voeding te letten. Al snel bleek natuurlijk dat alleen op je voeding letten niet voldoende is en ik besloot, nu 3 jaar geleden, om weer te gaan sporten. De combinatie voeding en sporten was uiteraard een schot in de roos. De kilo’s vlogen er af en omdat ik duidelijk resultaat zag, was het voor mij geen enkel probleem deze nieuwe lifestyle vol te houden. Shoppen voor een nieuwe garderobe was dan ook absoluut geen straf meer.

Na 2 jaar kwam echter dat moment waar ik van te voren al bang voor was geweest. Hoe serieus ik ook bezig was met mijn voeding en trainingen, de weegschaal bleef maar steeds hetzelfde gewicht aanwijzen. Ik had echter mijn doel nog steeds niet bereikt en op dat moment werd het mij duidelijk dat ik in m’n eentje niet verder zou komen. Maar was personal training wel wat voor mij? Ik heb altijd gedacht dat een personal trainer een luxe was voor BN’ers met veel geld. Ik kwam echter in contact met Jordy en kreeg via hem een duidelijker beeld van de dingen die een personal trainer te bieden heeft. Ik besloot samen met hem verder te gaan werken aan mijn doelen.

Om mijn lichaam eens flink wakker te schudden, trainde ik het eerste jaar twee keer per week met Jordy die vooral in de eerste periode een ‘no mercy’ beleid hanteerde. Iets dat ik overigens erg nodig had bleek achteraf! De trainingen waren pittig en ondanks mijn gevloek en getier wist hij me altijd te motiveren om ook dat laatste beetje energie er nog uit te krijgen. Ik stond regelmatig versteld van m’n eigen kunnen hoewel hij al lang had gezien dat het in me zat. Wat dat betreft weet Jordy precies met wie hij werkt en heeft hij al snel door hoe je in elkaar zit. Bij mij werkte alleen een strenge aanpak. Geen gemopper, gewoon doorgaan.

Met de weegschaal ging het weer de goede kant op en ik kwam vooral steeds beter in ‘shape’. Door nieuwe inzichten, oefeningen en trainingsschema’s die Jordy aan mij voorlegde, besloot ik van twee keer per week terug te gaan naar een keer per week PT. Iets wat ik soms toch nog moeilijk vind omdat ik nog steeds ontzettend vertrouw op Jordy z’n kennis en kunde en daarin mezelf nog niet helemaal.

Gaat het mij wel lukken straks in m’n eentje? Hoewel ik absoluut nog niet van plan ben om te stoppen met PT, ga ik er vanuit dat ik dat, wat hij mij leert, steeds vaker zelf in de praktijk kan brengen. Jordy weet waar hij over praat, heeft altijd tips en adviezen voor datgeen waar je tegenaan loopt en is daarnaast een fijne persoonlijkheid om mee te werken. Hij is mij als klant dan ook nog zeker niet kwijt want door hem kom ik steeds een stapje dichter bij waar ik zijn wil en dat was mij in m’n eentje nooit gelukt!”